Hírek: Aktualitások

Megállította a kormány a gyermekszegénységet (2014-10-17)

Megállította a kormány a gyermekszegénységet A kormányzat elkötelezett az iránt, hogy elérje: Magyarországon ne legyen olyan család, amely nyomorban tengődik - mondta Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

A kormányzat elkötelezett az iránt, hogy elérje: Magyarországon ne legyen olyan család, amely nyomorban tengődik - mondta Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Czibere Károly a szegénység világnapja alkalmából az ország egyik legszegényebb városrészében, a pécsi György-telepen tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az érintetteknek minden segítséget, esélyt szeretnének megadni a felemelkedésre.

Az államtitkár úgy vélte: a pécsi önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével a György-telepen immár hét éve folyó program jó példa arra, hogy el tud indulni a felemelkedés útján egy olyan közösség, amelyről talán már mindenki lemondott.

Változtassanak az emberek a helyzetükön

Kifejtette: a pécsi városrészben közösségfejlesztéssel, az ott élők bevonásával, együtt meghozott döntések révén igyekeznek érdekeltté tenni az embereket abban, hogy próbáljanak változtatni helyzetükön. Megjegyezte, hogy a György-telepen közösségi házat építettek újjá, árkokat, közterületeket tettek rendbe és képzéseket szerveztek.

Czibere Károly szólt arról is, hogy a kormányzatnak sikerült megállítania a gyermekszegénységet: az Eurostat honlapja szerint az elmúlt három évben 415 ezerről mintegy 400 ezerre csökkent a szegénységben élő gyermekek száma Magyarországon. Közölte: a kormány folytatja az ez irányban végzett munkát, és a szociális ellátások, családtámogatások, szolgáltatások összehangolását tervezi a rászoruló családok segítése érdekében.

Közölte: a kormány folytatja az ez irányban végzett munkát, és a szociális ellátások, családtámogatások, szolgáltatások összehangolását tervezi a rászoruló családok segítése érdekében. Kitért arra, hogy a kormány szombaton tárgyal a felzárkózási stratégia "frissítéséről", illetve a korai iskolaelhagyás elleni stratégiáról.

Az ENSZ közgyűlése október 17-ét 1992-ben nyilvánította a szegénység elleni küzdelem világnapjává.

Forrás: ORIGO

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra