Hírek: Aktualitások

Megkezdődnek a sztrájktárgyalások! (2013-12-03)

Megkezdődnek a sztrájktárgyalások! Sztrájktárgyalás a szociális ágazat bérköveteléseiről

Sztrájktárgyalás a szociális ágazat bérköveteléseiről

A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma között megkezdődnek az egyeztetések  a Sztrájkbizottság által benyújtott követelésekről.  A szociális ágazatban dolgozók a hosszú évek óta elmaradt bérrendezést , az  ágazati érdekegyeztetést és a munkaközi szünet munkaidőbe számítását kérik a kormányzattól.

A Sztrájkbizottság  a tárgyalásos  megoldásra törekszik, de az ágazatban sztrájkkészültség van. Készek a végső eszközt is bevetni,  ha a Kormány  részéről továbbra is türelemre intő elutasítás a válasz.

Fülöp Attila h.államtitkár , mint kormányzati oldalról kijelölt tárgyaló, 2013. december 04.-én 12 órakor ül tárgyalóasztalhoz  a szociális területek munkavállalóit képviselő szakszervezetek vezetőivel.

A Szociális Ágazati Sztrájkbizottságot létrehozó szakszervezetek az ágazati Demonstrációs Bizottság alapítói voltak és a munkavállalói érdekeket képviselve hónapokon keresztül levelekkel, beadványokkal, demonstrációkkal hívták fel a Kormány és a Társadalom figyelmét az ágazatban dolgozók kilátástalan helyzetére, évek óta rosszabbodó jövedelmi viszonyaira, amely az ellátotti kört is veszélyezteti. Folyamatos elutasítás, türelemreintés volt a válasz.

Elfogyott a türelem! Az ágazatban dolgozók, ha kell sztrájkolni fognak anyagi és szociális érdekeik érvényesüléséért!

Forrás: Független Egészségügyi Szakszervezet

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra