Hírek: Aktualitások

Matricaként éled újjá az iskolai takarékbélyeg (2013-09-08)

Matricaként éled újjá az iskolai takarékbélyeg Újraindítja az előző rendszerben bevezetett takarékbélyeg-gyűjtési programot a Takarékbank.

Újraindítja az előző rendszerben bevezetett takarékbélyeg-gyűjtési programot a Takarékbank. Az állatokat ábrázoló, TakarékMatrica néven árult termékkel az alsó tagozatosokat célozzák meg.

TakarékMatrica néven felélesztette az egykori takarékbélyeget a Takarékbank, a kisiskolások megtakarítási hajlandóságát akarja ezzel erősíteni - közölte hétfőn a pénzintézet. Az új termék szeptember 2-ától már elérhető a TakarékPont-fiókokban.

A bank által megrendelt országos kutatás azt mutatta, hogy ennek a korosztálynak jóval kevesebb banki megoldás kínálkozik a pénzgyűjtésre, megtakarításra, mint a 14 év felettieknek. A kutatás szerint ez a korosztály azonban már havi 1-2 ezer forintot is félre tud tenni a szülők, nagyszülők támogatása révén.

A felmérés során a "megkérdezett szülők közül sokan párosították a gyűjtögetést a nosztalgiával idézett takarékbélyeggel, amelynek kedvező hatását ma is egyértelműnek gondolják, sőt, tudatos pénzügyi nevelési eszközt látnak benne. Kiderült, a megkérdezett szülők 61 százaléka örülne annak, ha újraindulna a takarékbélyegek értékesítése" - áll a közleményben.

A TakarékMatrica Program melletti legfőbb szülői érv az volt, hogy így legalább részben megmaradnának a gyerekek körében népszerű különböző matricagyűjteményekre költött összegek, megtakarítássá alakulhatnának a termék révén.

Az albumban ezért - 3500 gyerek igényeinek felmérése alapján - az állatvilágot ábrázoló matricákat lehet majd gyűjteni.

Forrás: ORIGO

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra