Hírek: Aktualitások

„VÁLSÁGHELYZET A SZOCIÁLIS ÁGAZATBAN…?” (2013-08-07)

„VÁLSÁGHELYZET A SZOCIÁLIS ÁGAZATBAN…?” a Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság 2013.08.07.-én sajtótájékoztatót tartott.

Petícióval tiltakoznak helyzetük tarthatatlansága ellen, és országos demonstráció-sorozatra készülnek az egész közszférában legrosszabbul fizetett szociális dolgozók. Megelégelték, hogy az ágazatért felelős tárca nem veszi komolyan érdekegyeztetési kezdeményezéseiket.

Eddig tíz, a szociális ágazatban dolgozókat képviselő vagy velük szolidáris szakmai és szakszervezet csatlakozott a Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottsághoz, amelyet a szociális szférában foglalkoztatottak érdekeinek hangsúlyosabb képviseletére hívtak életre.

A Bizottság 2013.08.07-én sajtótájékoztatót tartott, amelynek anyaga letölthető ITT!

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság mai közleménye ezzel kapcsolatban a következő : "A kormány igyekszik mindenkinek, így a szociális területen dolgozóknak is segíteni, úgy az elmúlt három esztendőben évente emelt minimálbérrel, mint a családi adókedvezmény kibővítésével. A kormány elismeri a közszolgálati dolgozók állhatatos munkáját, mindig figyelembe vette a szociális területen dolgozók szakmai javaslatait. Folyamatosan javítja munkakörülményeiket, több mint 2200 bölcsődei férőhelyet újított fel az elmúlt három évben és 2014. december 31-ig várhatóan még ugyanennyit korszerűsít." Forrás: Kormányzati Portál

 

TOVÁBBRA IS KÉRJÜK tehát a tagjainktól, a családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatásokban dolgozó kollégáinktól, szimpatizánsoktól, a nyílt levélben megfogalmazott célokkal egyetértőktől, hogy töltsék le az "Aláírásgyüjtő ívet" és azt aláírás után jutassák el a jelzett címre!

TÖREKVÉSÜNK CSAK VELETEK EGYÜTT LEHET EREDMÉNYES!

Nyílt levél

Aláírásgyűjtő ív

Budapest, 2013. augusztus 07.

 

MACSGYOE Elnöksége

 

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra