Hírek: Aktualitások

Tárgyalóasztalhoz hívta az EMMI az emelt összegű családi pótlék kapcsán tiltakozó szülőket (2013-07-16)

Tárgyalóasztalhoz hívta az EMMI az emelt összegű családi pótlék kapcsán tiltakozó szülőket A Kormányzati Portálon megjelent közlemény

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, ahogyan eddig is, a jövőben is kész tárgyalóasztal mellett egyeztetni a beteg gyermekek védelme érdekében. Ennek megfelelően az Egészségügyért Felelős Államtitkárság egyeztetni hívta az emelt összegű családi pótlékra vonatkozó miniszteri rendelet változásai ellen tiltakozókat hétfő délután, lehetőséget adva így az érintett feleknek a rendelet kidolgozásában résztvevő tüdőgyógyászokkal és az államtitkárság képviselőivel megbeszélni a vitatott pontokat, az utca helyett íróasztal mellett bemutatni érveiket.

A tárgyalások ugyanakkor még nem kezdődhettek meg, mert bár az Egészségügyért Felelős Államtitkárság és a szakma képviselői felajánlották a tüntetőknek az azonnali, hétfő délutáni megbeszélést, a meghívást a tüntetők nem fogadták el. Mint mondták, az elkövetkező napokban jelzik az egészségügyi ágazati vezetésnek, hogy mely időpont lenne számukra megfelelő az egyeztetések elindítására.

Az államtitkárság kiemeltem fontosnak tartja az emelt összegű családi pótlékra jogosító megbetegedések kapcsán a széleskörű társadalmi párbeszédet, hogy a rendszer méltányosan, átláthatóan és ellenőrizhetően működjön, illetve hogy a kiemelt juttatás a jogosultak számára egyszerűen hozzáférhető legyen.

(Egészségügyért Felelős Államtitkárság)

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra