Hírek: Aktualitások

Máltai kiadvány az idősödő társadalmak kihívásairól (2013-07-04)

Máltai kiadvány az idősödő társadalmak kihívásairól A kiadvány a Szeretetszolgálat és a Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Kutatóintézetének 2011 végén, a Visegrádi Államok részvételével szervezett konferenciáján elhangzott előadásokat teszi elérhetővé az érdeklődők számára.

Elektronikus könyvben jelentette meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az idősödő társadalmakban jelentkező problémákat vizjsgáló tudományos kutatások eredményeit, és az ezek kezelésére kialakult jó gyakorlatok leírásait. A kiadvány a Szeretetszolgálat és a Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Kutatóintézetének 2011 végén, a Visegrádi Államok részvételével szervezett konferenciáján elhangzott előadásokat teszi elérhetővé az érdeklődők számára.


Az idősödő társadalmakban jelentkező problémákról, az idősödés velejáróiról, a nyugdíjas évek életminőségéről és esélyeiről is szó esett azon a konferencián, amelyen a Visegrádi Államok tudományos intézményeinek vezetői, nemzetközi szaktekintélyei tartottak előadásokat 2011 végén. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Kutatóintézete által szervezett eseményen négy ország kutatói mutatták be az idősödés különböző vonatkozásait, és osztották meg a hallgatósággal az egyes országokra vonatkozó eredményeket, jó gyakorlatokat.

A konferencia előadásait, tudományos eredményeit és módszereit mutatja be az a kiadvány, amelyet a Máltai Szeretetszolgálat elektronikus könyv formájában készített el. A terület legjelentősebb kutatói által írt mű hiánypótló: angol nyelven nem született még olyan tudományos igényű munka, amely elsőkezű forrásból foglalná össze a Visegrádi országok idősödő társadalmának helyzetét, és az idősödés problémáira, kihívásaira adott gyakorlati válaszokat.

A Szeretetszolgálat a kiadvánnyal erre az űrre kíván válaszolni, amikor a tanulmányokhoz most ingyenes online hozzáférést biztosít.

Az ebook az ageing.maltai.hu internetes címen keresztül, egy email fiók használatával tölthető le.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra