Hírek: Aktualitások

Könnyebben adhatják el termékeiket a megváltozott munkaképességű dolgozók (2013-07-04)

Könnyebben adhatják el termékeiket a megváltozott munkaképességű dolgozók Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatója

"Három célt követünk a fogyatékossággal élők foglalkoztatására irányuló politikánkban: a támogatási rendszer egységesebbé, kiszámíthatóvá tételét, a rehabilitációs kártya intézményén keresztül az érintettek nyílt munkaerőpiacra juttatásának elősegítését, valamint a megváltozott munkaképességűek termékeinek piacra juttatását” – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára a FŐKEFE Nonprofit Kft. és a Mecsek Füszért Zrt. stratégiai szerződésének aláírásakor Pécsett.

 

A FŐKEFE megváltozott munkaképességű dolgozói által készített termékek piacra juttatásával segíti a munkahelyek megtartását és a foglalkoztatás bővítését a Mecsek Füszért.

Soltész Miklós hozzátette: a szociális államtitkárság az utóbbi célt a két éve elindított Segítő Vásár mozgalmon keresztül igyekszik előmozdítani, a megváltozott munkaképességűek legnagyobb foglalkoztatója, a FŐKEFE pedig azzal, hogy az állami támogatás mellé hathatós piaci partnereket keres.

Az eseményen jelenlévő Páva Zsolt pécsi polgármester üdvözölte, hogy a régió egyik kiemelkedő élelmiszerbolt-lánca a szerződés megkötésével éppen Pécsett, a fogyatékkal élő szervezetek által „Hozzáférhető Városnak” nyilvánított baranyai megyeszékhelyen tesz tanúságot társadalmi felelősségvállalásáról.

Szabó György, a FŐKEFE ügyvezető igazgatója üdvözölte, hogy az államtitkársággal három éve szőtt álmok mindinkább megvalósulnak, egyre több cég ismeri fel, hogy a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek minőségben, mennyiségben és árban is fölveszik a versenyt más vállalatokkal.

A Mecsek Füszért – a Coop-csoport meghatározó tagszervezete – részéről Nagy Lajosné kereskedelmi vezérigazgató értésre adta, cége nemcsak belistázta a FŐKEFE termékeit árukészletébe, hanem boltjaiban kiemelt elhelyezést is biztosít a termékeknek. Szerinte ezen keresztül is nőhet a segítő vásárlói attitűd szerepe a társadalomban.

(Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság)

VIDEÓ

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra