Hírek: Aktualitások

Széleskörű egyeztetés eredményeként változtak az emelt összegű családi pótlékra jogosító feltételek (2013-06-24)

Széleskörű egyeztetés eredményeként változtak az emelt összegű családi pótlékra jogosító feltételek Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye

Az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága a beteg gyerekek után járó családi pótlék kapcsán hangsúlyozza, hogy az Egészségügyi Szakmai Kollégium tagozatai számos szakértő bevonásával alakították ki konszenzusukat arra vonatkozóan, hogy a betegségcsoportok nevesítése szakmailag pontosan, BNO szerint, továbbá a betegségteher szempontjából méltányosan legyen pontosítva.

A magasabb összegű családi pótlékra, a gyermekek mindennapi életében napi problémát okozó, a gyermek és a család számára komoly betegségterhet jelentő betegség és fogyatékosság jogosít.

Azok a betegségek, melyek átmenetiek, vagy tartósak ugyan, de a gyermek gyógykezelése megoldott, életminősége a gyermekeknek járó egészségügyi ellátással teljes körűen biztosítható, pusztán a diagnózis fennállása miatt nem jogosítanak magasabb összegű családi pótlékra.

Természetesen a jövedelmi és egyéb rászorultsági tényezők fennállása esetén, egyéb jogszabályok alapján igényelhetők, vagy alanyi jogon járnak a különböző szociális juttatások.

Az államtitkárság kiemeltem fontosnak tartja az emelt családi pótlékra jogosító megbetegedések kapcsán a széleskörű társadalmi párbeszédet, hogy a rendszer méltányosan, transzparensen es ellenőrizhetően működjön És a jogosultak számára egyszerűen hozzáférhető legyen.

(Egészségügyért Felelős Államtitkárság)

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra