Hírek: Aktualitások

Újabb foglalkoztatási programok indulnak fiataloknak (2013-06-13)

Újabb foglalkoztatási programok indulnak fiataloknak A Nemzetgazdasági Minisztérium két új foglalkoztatási programot indít

A Nemzetgazdasági Minisztérium két új foglalkoztatási programot indít: az Út a szakmaválasztáshoz című program keretében a hátrányos helyzetű fiatalok szakmához jutását támogatják, a helyi önkormányzatokat pedig abban segítik majd, hogy a nyári szünidőben diákokat alkalmazhassanak. Rövidhír.

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón kiemelte: az Út a szakmaválasztáshoz programra - amelybe 6-8 ezer, elsősorban roma fiatalt terveznek bevonni - 6 milliárd forint európai uniós forrás áll rendelkezésre.

 

Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerint az Út a szakmaválasztáshoz program jól egészíti ki a már futó programokat, így az úgynevezett MACIKA ösztöndíjakat, amelyek az általános iskolától az egyetemig kísérik a tanulásban a halmozottan hátrányos helyzetűeket.

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra