Hírek: Aktualitások

Biztosítja a kormány a nyári gyermekétkeztetést (2013-05-17)

Biztosítja a kormány a nyári gyermekétkeztetést A nyári gyermekétkeztetés az iskolai időszakon kívül biztosítja a gyermekek számára a napi egyszeri meleg étkezés lehetőségét.

A nyári gyermekétkeztetés az iskolai időszakon kívül biztosítja a gyermekek számára a napi egyszeri meleg étkezés lehetőségét. A Kormány segítséget nyújt az önkormányzatoknak – anyagi forrás biztosításával – a feladat ellátásához.

A szociális nyári gyermekétkeztetésben a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek vehetnek részt.

A kormány továbbra is biztosítja a 2,4 Mrd forintos évi támogatást. 2011-ben és 2012-ben is minden pályázó önkormányzat megkapta az általa igényelt összeget. Külön előnyben részesültek a leghátrányosabb helyzetű települések, esetükben az összes rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek nyári étkeztetése állami forrásból történik. Egyéb esetekben önkormányzatokat önrész vállalására ösztönzi, hogy az állam a rászoruló gyermekek 25, illetve 50 %-ának nyújt önrész nélküli támogatást, ezen mértéken túl csak önrész biztosítása esetén igényelhet további támogatást az önkormányzat.

(Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság)

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra