Hírek: Aktualitások

Társkereső azoknak, akik nem csak terveznek (2013-02-27)

Társkereső azoknak, akik nem csak terveznek Társkereső szolgáltatást indít a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, célja, hogy meg is szülessenek a tervezett gyerekek Magyarországon.

A mozgalom támogatásával a társkereső szolgáltatást azoknak hozzák létre, akik komoly kapcsolatot akarnak építeni, akik családot, gyereket szeretnének, akik az „igazit" keresik. Első lépésként azoknak a jelentkezését várják, akik igénybe vennék a mozgalom szolgáltatását; számukra később internetes közösségi, ismerkedő oldalt nyitnak, ahol a tagok egyebek mellett közös programokat szervezhetnek. Az érdeklődők a Haromkiralyfi.hu oldalon keresztül jelentkezhetnek be a társkereső szolgáltatásba, kedd délutántól.

A mozgalom úgynevezett életkészségtréningeket, valamint teaházat is működtet majd. Előbbin - Salavecz Gyöngyvér pszichológus, egyetemi adjunktus tájékoztatása szerint - különböző módszerekkel megtanulhatják majd a hétköznapi stressz kezelését.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője az MNO-nak adott interjújában korábban egyértelműen kijelentette: a magyar társadalom még mindig gyermekbarát.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom újra konferenciasorozattal hívja föl a figyelmet egy súlyos problémára.

Ötvös Ágnes mentálhigiénés szakember a társkeresőt bemutató sajtótájékoztatón arról beszélt a leendő teaház moderátoraként, hogy azért kívánják segíteni a „férfiak és nők találkozását egy beszélgető platformon", mivel megítélésük szerint a fiatal felnőttek egyik legnagyobb problémája a párkeresés, pártalálás. Jelezte: a teaház keretei azt biztosítják, hogy adott párkapcsolati témakörben - egy moderátor segítségével - a résztvevők személyesen, közvetlenül „konkrét" válaszokat kaphatnak egymástól, valamint megtanulhatják az egymás felé való elindulást, közeledést és egymás „nyitott fogadását".

A társkereső mellett Pál Feri, Bagdy Emőke...
A szervezet továbbá a család és karrier témájában előadássorozatot is indít; ezeken mások mellett előadást tart majd Pál Ferenc katolikus pap, mentálhigiénés tanácsadó, Bagdy Emőke és Tari Annamária pszichológus, valamint Purebl György pszichiáter. A társkeresőre, a tréningekre, az előadásokra és a teaház programjaira bárki jelentkezhet. A mozgalom nemcsak a boldog párkapcsolatok kialakításában kíván segítséget nyújtani, hanem abban is, hogy a kapcsolatokat hogyan lehet a problémák ellenére is megőrizni.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elindítója a 2012-ben elhunyt Kopp Mária orvos-pszichológus volt, aki a Népesedési Kerekasztal szervezőjeként is sokat tett a magyar családpolitikáért. A mozgalmat 2009-ben azért hívták életre, mert bár Magyarországon a fiatalok átlagosan 2,4 gyermeket terveznek, később mégis csak 1,3 születik meg a különböző nehézségek miatt. A mozgalom abban kíván szerepet vállalni, hogy a kormányzatoknak tett javaslataival, illetve saját programjaival olyan feltételeket teremtsen, melyek elősegítik a családteremtést, a gyerekvállalást. Kutatások szerint a tervezett gyerekek megszületését hátráltatja egyebek mellett az anyagi helyzet, a bölcsődék, óvodák hiánya, a munkahelyi diszkrimináció, a pártalálás nehézségei, a munka és a magánélet összeegyeztetésének kihívásai vagy a támogató közösségek hiánya.

Forrás: MNO

 

A tartalom megosztása

Véleményezés Írja meg véleményét Ön is!

Ellenőrző kód

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra