Hírek: Aktualitások

Kitüntetettek a Somogyi Megyenapon (2013-01-07)

Kitüntetettek a Somogyi Megyenapon A Somogy Megyei Közgyűlés Somogy polgáraiért díjat adományozott szociális szakembereknek.

A Somogy Megyei Közgyűlés Somogy polgáraiért díjat adományozott:

Czibere Károlynak, a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálatának igazgatójának, aki a hazai szociálpolitika meghatározó személyisége, kiemelkedő elméleti és gyakorlati szakember. Fontos szerepet játszott a somogyi szociális ellátórendszer fejlesztésében. Az egyházi fenntartásban működő, és a Somogy megyei szociális ellátórendszert nagymértékben segítő, jubileumát ünneplő Kiss Ferenc Református Idősek Otthona sikeres működtetésének "motorja", a nemes hivatásgyakorlás érvényesülésének a garanciája. Az első Orbán kormány idején a Nemzeti Család-és Szociálpolitikai Intézet főigazgatójaként több somogyi szakmai program, fejlesztés támogatója volt.

A tabi dr. Takács Imre Szociális Otthon kollektívájának, akik különleges körülmények között, különleges egészségügyi helyzetben lévő emberek között végzi mindennapi munkáját. A pszichiátriai betegek ápolása-gondozása, rehabilitációja a súlyos, halmozottan sérült értelmi fogyatékosokkal való foglalkozás, az időskorúak ápolása és gondozása különösen nagy terhet ró az otthon valamennyi munkatársára. Ez nemcsak állandó fizikai, hanem állandó lelki készenlétet is követel az itt dolgozóktól. Az elmúlt két évtizedben folyamatosan korszerűsített intézményben tágan értelmezett lelki gondozás is folyik, hogy az itt lakók, az itt élők egészségügyi és mentális állapotuknak megfelelően „teljes életet” élhessenek.

Forrás: KaposPont

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra