Hírek: Aktualitások

Csak a szorgalmas, jó polgárok kapnak tűzifát (2013-01-07)

Csak a szorgalmas, jó polgárok kapnak tűzifát Érpatakon a jól viselkedő családok könnyebben juthatnak tűzifához, mint azok, amelyek nem gondoskodnak megfelelően gyerekeikről, nem végzik elég szorgalmasan a közmunkát, vagy valaha is rejtegettek bűnözőt.

Érpatakon a jól viselkedő családok könnyebben juthatnak tűzifához, mint azok, amelyek nem gondoskodnak megfelelően gyerekeikről, nem végzik elég szorgalmasan a közmunkát, vagy valaha is rejtegettek bűnözőt.

Az Érpataki Modellről elhíresült település speciális szabályokat dolgozott ki a belügyminisztériumi szociális tűzifa kiosztására. A többéves modell alapelve: rend a lelke mindennek. A település honlapján található ismertetés szerint "elsőnek mindig a legrenitensebb, legbomlasztóbb személyeket kell szembesítenünk a törvényekkel, jogkövetésre kényszerítve őket. Behódolás és gyáva konfliktuskerülés helyett példát statuálunk rajtuk, ami olyan eredménnyel jár, mintha egy kígyó fejét vágnánk le".

A modell legújabb eleme a tűzifaelosztást szabályozza a fenti elvnek megfelelően. Eszerint "ezzel is próbálják erősíteni és kikényszeríteni a beilleszkedés követelményrendszerét".

Túligénylés esetén azok a családok élveznek előnyt, amelyeknek tagjai betartják a közösségi együttélés szabályait, felelősségteljesen gondoskodnak gyermekeikről. Vizsgálják, hogy a felnőttek megtesznek-e mindent családjuk sorsának javításáért, akadályozzák-e az önkormányzat és egyéb hatóságok munkáját, rontják-e a település jó hírnevét, segítették-e körözött és elfogott bűnözők bujkálását, a közmunkát szorgalommal és megbízhatóan végezték-e.

Az önkormányzat bízik a családok józan belátásában, rájuk bízza annak elbírálását, hogy jó polgárok-e, vagy nem. "Ha ezen szempontok alapján méltatlannak minősül valamelyik család, akkor kérjük, hogy ne fáradjon a kérelem beadásával, és fölöslegesen ne terheljék az önkormányzat ügyintézőit, mert a kérelmük el lesz utasítva" - áll közleményükben.

Forrás: ORIGO

A tartalom megosztása

Véleményezés Írja meg véleményét Ön is!

Ellenőrző kód

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra