Hírek: Aktualitások

Itt a drogjelentés összes kicenzúrázott része (2012-11-15)

Itt a drogjelentés összes kicenzúrázott része Az Átlátszó.hu megszerezte a 2012-es drogjelentésből kicenzúrázott részleteket.

Az Átlátszó.hu oldalról

"Amint arról először a Társaság a Szabadságjogokért, majd az Index is beszámolt, a kormány (EMMI, Nemzeti Kábítószer Adatgyűjtő és Kapcsolattartó Központ) egyszerűen kitörölte a 2012-es drogjelentésből azokat a részleteket, amik cikinek számítanának számukra. Biztos kellemetlen lenne beleírni egy minisztériumi EU-s jelentésbe, hogy évek óta nincs drogstratégia, hogy a legnagyobb problémát az állami szinten propagált alkoholfogyasztás jelenti, hogy Hepatitis C és HIV robbanás előtt állhat az ország, a prevenciós szervezeteket elvéreztetik és hogy dizájnerdrog ügyben is valótlanságot állítanak.

A kormány 9 oldalnyi, majd 28 ezer karakter szöveget húzott ki a jelentésből, ami az erre fogékonyak körében petícióaláírásba torkollott. Mivel a 28 ezer karakterből csak néhány részlet jelent meg eddig a neten, mi megszereztük és közzétesszük az egészet. Az olvasóra bíznánk, hogy csak fölösleges szófosásnak minősíti-e az abban foglaltakat."

Az anyag letölthető ITT!

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra