Hírek: Aktualitások

A kormány 2012-ben 8,5 milliárdot fordít a hajléktalanok ellátására (2012-10-27)

A kormány 2012-ben 8,5 milliárdot fordít a hajléktalanok ellátására Az utcai szolgálatok támogatásával együtt a kormány 2012-ben több mint 8,5 milliárd forintot fordít a hajléktalan emberek ellátására - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Az utcai szolgálatok támogatásával együtt a kormány 2012-ben több mint 8,5 milliárd forintot fordít a hajléktalan emberek ellátására - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Soltész Miklós a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti Gondviselés Házában tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a támogatás több szinten valósul meg, többek között a hajléktalanok ápoló-gondozó otthonai, a nappali ellátást nyújtó intézmények sora, az átmeneti szállások és rehabilitációs intézmények kapnak költségvetési támogatást.

Az államtitkár szerint a hajléktalanellátás területén is szükség van szemléletváltásra, erre jó példaként nevezte meg a kecskeméti intézményt. Olyan megoldásokra van szükség, amelyek komplex módon segíthetik a lakhatásuk megoldását, oktatásukat és képzésüket, majd a munkába állásukat - fogalmazott az államtitkár.

 

Soltész Miklós kiemelte: jelenleg 10 700 embert tudnak elhelyezni az ország különböző intézményeiben. Emlékezetett arra, hogy az elmúlt tél leghidegebb napján, február 6-án kilencezer embernek sikerült szállást adni.

Továbbá  beszélt arról is, hogy az Új Széchenyi Terv pályázatain a közép magyarországi régióban - itt koncentrálódik a hajléktalanok csaknem fele - öt nyertes pályázaton összesen 480 millió forint támogatást nyertek el, a többi, az úgynevezett konvergencia régiókban pedig 12 pályázaton 680 millió forintot. A hajléktalanok lakhatását, a szakképzésbe történő bekapcsolódását, valamint a munkahelyi beilleszkedést segítő pályázatok már a megvalósítás szakaszában vannak - tette hozzá.

Soltész Miklós beszámolt egy lehetőségről is, amelynek keretében 105 millió forintot biztosítanak arra, hogy három szervezet segítségével a pályázók felkészülhessenek arra, hogy sikerrel járjanak. Ez lehetőséget ad egy újabb 860 millió forintos pályázatra, amely a konvergencia régióban, a nagyobb városokban és településeken nyújt segítséget a hajléktalanellátás fejlesztésére a kecskeméti példa alapján - tette hozzá az államtitkár.

(MTI, EMMI)

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

Véleményezés Írja meg véleményét Ön is!

Ellenőrző kód

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra