Hírek: Aktualitások

Már az idén önálló büntetőjogi tényállás lehet a párkapcsolati erőszak (2012-09-15)

Már az idén önálló büntetőjogi tényállás lehet a párkapcsolati erőszak A kormány tervei szerint még az idén benyújtják azt a javaslatot, amelynek értelmében a párkapcsolati erőszak önálló tényállás lehet a büntető törvénykönyvben.

A kormány tervei szerint még az idén benyújtják azt a javaslatot, amelynek értelmében a párkapcsolati erőszak önálló tényállás lehet a büntető törvénykönyvben.

Balog Zoltán, az emberierőforrások minisztere azután beszélt erről, hogy szombaton egyeztetett a családon belüli erőszak ügyében indított országos népi kezdeményezés szervezőjével, Halász Pálmával, a Fidesz női tagozatának képviselőivel és LMP-s képviselőkkel.

A tárcavezető sajtótájékoztatón elmondta, bíznak abban, hogy az Országgyűlés megszavazza a kapcsolati erőszakot önálló büntetőjogi tényállássá minősítő javaslatot. Tájékoztatása szerint megállapodtak abban, hogy kezdeményezik egy munkacsoport felállítását, amelyben az igazságügyi miniszter, a belügyminiszter, az Egyenlő Bánásmód Hatóság, az ombudsmani hivatal, illetve a Halász Pálma által javasolt civil szervezetek közösen dolgozzák majd ki az önálló büntetőjogi tényállás részleteit.

(MTI)

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

Véleményezés Írja meg véleményét Ön is!

Ellenőrző kód

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra