Hírek: Aktualitások

Erzsébetvárosi önkormányzati ingatlanba költözik a szociálpolitikai intézet (2012-09-15)

Erzsébetvárosi önkormányzati ingatlanba költözik a szociálpolitikai intézet Az erzsébetvárosi Damjanich utcába költözik a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet.

Az erzsébetvárosi Damjanich utcába költözik a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, az Emberi Erőforrások Minisztériuma háttérintézménye - jelentette be a pénteki épületátadáson Soltész Miklós szociális államtitkár és Vattamány Zsolt (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester. A tárca rendhagyó megoldásként a VII. kerületi önkormányzattól bérli a nemrég felújított épületet.

A XIII. kerületi Tüzér utcából rövidesen az Erzsébetvárosba költöző intézettel közös épületben kap helyet annak képzési igazgatósága, a Nemzeti Drogmegelőzési Iroda, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft., valamint a fogyatékosüggyel foglalkozó TÁMOP (Társadalom Megújulás Operatív Program) iroda is. Soltész Miklós szociális államtitkár a rendezvényen arról beszélt, a tárca háttérintézményei méltó körülmények közé kerülnek, és ez azt az üzenetet is hordozza, hogy a kormányzat számára fontosak a fogyatékos, szociálisan rászoruló emberek.

fotó: Árvai Károly

Az önkormányzati ingatlan bérlése azt is jelzi, hogy az állam saját magán kezdi a spórolást, a megtakarítást, ugyanakkor egy önkormányzati épületet telítenek meg így élettel - mondta.

Vattamány Zsolt VII. kerületi polgármester az MTI-nek elmondta, az épület felújítása része a kerületi Erzsébet-tervnek, amelynek célja egyebek mellett, hogy a rossz állapotú ingatlanokat felújítva új funkciót találjanak azoknak, és ezzel értéket teremtsenek a városrészben.

Közölte, a Damjanich utca 4. szám alatti, korábban romos épületre 140 millió forintot fordítottak, és számításaik szerint az önkormányzati befektetés a bérleti díjakból tíz év alatt térül meg. Hozzátette: sok "jobb sorsra érdemes" épületük van még Erzsébetvárosban, és ezeknek is szeretnének méltó szerepet találni.

Soltész Miklós (fotó: Árvai Károly)

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet honlapján található tájékoztatás szerint az intézmény az Emberi Erőforrások Minisztériumának a családpolitika, szociálpolitika, gyermekvédelem, ifjúságpolitika, esélyegyenlőség és drogmegelőzés ágazati irányítását segítő és támogató háttérintézménye. Feladatuk kiterjed a tudományos kutatás, módszertani fejlesztés és szolgáltatás, valamint statisztikai és információs szolgáltatások körére.

A Tóth Tibor főigazgató által vezetett intézet működteti az Országos Gyermekvédelmi Szakértői Bizottságot, menedékházat tart fenn a családi erőszak következtében beállt válsághelyzet átmeneti megoldására, az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat működtetésével pedig segítséget nyújtanak a krízishelyzetek kezelésében.

(MTI)

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra