Hírek: Aktualitások

Szándékosan hagyta meghalni lakóit egy pénzéhes idősotthon (2012-05-13)

Szándékosan hagyta meghalni lakóit egy pénzéhes idősotthon Éveken át szándékosan hagyhatták meghalni a lakókat egy budapesti idősotthonban, hogy hagyatékukból és az új lakók belépési díjából gazdagodjon az intézmény - írja a Magyar Nemzet.

 

Szándékos emberölés gyanúja miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Hír Tv forgatócsoportja, mert azt gyanítják, hogy egy budapesti idősotthonban évek óta segítettek öregeket a halálba anyagi haszon reményében - írja a szombati Magyar Nemzet. A lap szerint az idősotthon több dolgozója is azt állította a Hír Tv stábjának, hogy az intézményben szándékosan hagyták meghalni a lakókat, mert szükségük volt az új beköltözők által befizetett 4-5 millió forintos belépési díjakra.

Az idősotthon egyik, csak álnéven bemutatott egykori alkalmazottja a Hír Tv stábjának azt mondta, hogy a gyakorlat a 2000-es évek elejétől kezdve folyt a fővárosi intézményben. Mivel akkoriban kétéves várakozási idő volt a belépésre, a nagy pénzek reményében "pörgetni kellett az öregeket" - állította, hozzátéve, hogy az elhunyt lakók halála azért is hasznot hozott, mert gyakran a vagyonukat is az otthonra hagyták.

A Magyar Nemzet által idézett források szerint az idősek halálát többek között úgy segítették elő, hogy elvették tőlük évek óta szedett gyógyszereiket, vagy átállították őket más gyógyszerekre, de eközben nem kaptak megfelelő orvosi kontrollt. A másik módszer szerintük az volt, hogy nem foglakoztak az öregek betegségeivel, panaszaival, és hagyták őket meghalni: a lap által idézett egyik nővér szándékos gyilkosságnak nevezte az eseteket.

Origo

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra