Fórum Gyermekvédelem téma hozzászólásai:

12. Csit Iván
2015. Április 10. 22:26
Békén kell hagyni az anyukát és a kisfiát!!! Még tragédia nem lesz belőlle!! Hogy anyukának mentális problémái vannak azt csak önök állítják. Önök meg akarják szerezni a kisfiút, hogy a gyermek után felvehessék a támogatásokat és erre minden hazugságra képesek!! Külföldön is el tudja vinni az anyuka gyerek az orvoshoz és ha van esze az életbe nem jön vissza az országba!! Apukának üzenem , hogy könnyebb volt neki megdugni az anyukát mint kihordani, megszülni és nevelni a gyereket, és meg tartani a családot. Apuka el kell menni dolgozni és mindenben támogatni a fiát!!
11. Avarka
2015. Március 06. 17:32
Segítséget szeretnék kérni! Párom kisfiát az édesanya jogellenesen külföldre vitte. A külföldi tárgyaláson nem jelent meg és állítása szerint visszajött az országba, de a bíróság felé érdemlegesen nem igazolta. Januárban elején elindított gyermek elhelyezési perrel kapcsolatosan semmilyen előrelépés nem történt.. sem tárgyalás időpont.. semmi. A gyermek 2 éves. Orvosi ellenőrzésen valószínűleg nem vett részt. Anyukának mentális problémái vannak. Semmilyen kapcsolatot nem tudunk vele létesíteni, nem lehet tudni hol tartózkodik. Mit lehet tenni? A válaszokat előre is köszönöm.
10. István
2015. Március 06. 16:42
Nagyapa vagyok! Unokáim 8-12 éves lányok fürdése közben apjuk tiltakozásuk ellenére bemegy a fürdőszobába nézi őket, ha úgy gondolja levetkőzik és a wc.-n elvégzi természetes szükségleteit! Kérték ne tegye, megteszi! Család gyermekorvosa szerint ez nem tragédia! Szerintem az! Mit lehet tenni ez esetben?! Köszönettel István!
9. Klézli Ildikó
2014. Augusztus 30. 21:42
Tisztelt Zsolt!
Február óta sok idő eltelt, de gondolom a probléma még nem oldódott meg. Remélem elolvassa még a válaszomat. Elsősorban ügyvédet, főképpen családjogban jártast kell keresni. Be lehet menni a gyámügyre is, ahol szintén jogászok segítenek. Nem tudom, közös felügyeleten vannak-e a volt feleségével, de egészen biztosan pert kell indítania gyermekelhelyezés ügyében. Mielőtt azonban ezt megteszi, feltétlenül beszéljen lányával, hiszen az ő érdekében szeretne cselekedni, az ő véleménye nagyon fontos, hogy továbbra hol szeretne élni. Remélem az iskola illetve a védőnői és orvosi hálózat azonnal elküldte a kislányt pszichiáterhez. Minden jót kívánok
8. Klézli Ildikó
2014. Augusztus 30. 21:32
Nem tudom, hogy fia járt-e Óvodába, ugyanis ha járt, az óvónőknek segítséget kellett volna nyújtaniuk. Számtalan oka lehet a fiú viselkedésének. Lehet testi, fizikai és lelki eredetű is. Több szálon indulnék el. Elsősorban a házi gyermekorvostól kérnék tanácsot. Mire ugyan ezt a levelet írom, nyár vége van, de nem késő semmi. A bentlakásos intézménnyel sem oldódik meg egy csapásra minden, lehet, hogy még ront is a helyzeten. A gyermeket először pszichológushoz és pszichiáterhez kell vinni. Már ebben is tud a háziorvos segíteni. Hosszadalmas lesz feltárni, hogy mire vezethető vissza ez a viselkedésmód. Többször gyógyszerek és élelmiszer-adalékok is okozhatnak viselkedési problémákat. Ezekről dietetikusok internet oldalairól olvashat. Olyan címet kell keresni, ahol nem kuruzslók adnak infókat. Első lépésekként ezeket tudom ajánlani. A szakemberek segítenek a többi lépésekben. Kitartást kívánok!
7. Rudi
2014. Június 21. 18:08
Nekem van egy teljesen kezelhetetlen fiam, már mindent megpróbáltam semmi nem vált be. Most csak 7 éves és most kezdené az iskolát, de senkivel nem tud jóban lenni. A többi gyereket mindig megveri. Semmivel nem tudok rá hatni, Édes nővérét aki kilenc éves fogdossa, felnőttek mellett sem tud elmenni anélkül hogy ne üsse meg de ha nem is akkor legalább leköpi. Most arra gondoltam hogy kezdhetné a tanévet egy bentlakásos iskolában ahol ezekre a gyerekekre szakosodott pszichiáterek dolgoznak. Nagyon aggódom hogy idősebb korára rossz társaságba keveredik és csinál valamit. Az lenne a kérdésem hogy lehetséges lenne - e ezt az iskolát megoldani még ha csak addig amíg fejlődik és itthon is lesz kötelesség tudata.
6. Szabó Sándorné
2014. Március 10. 21:05
Nekem is hasonló kérdésem lenne. Nagyon sok kérdés van körülöttünk, de szakmai tanácsot nem igazán tudunk kérni. Ha más nincs kérdezzünk egymástól! csgyjsz.heves@gmail.com a címem
5. Plástyik Zsolt
2014. Február 19. 20:18
Érdeklődnék,kérdezném!!?
Van egy 14 éves lányom akit 3 és fél évesen nem én nevelek,hanem az édes anya! 14 éves jelen pillanatban.De a mai nap a lánykám öngyilkos lett ( felvágta az ereit ) A lányommal jó a viszonyunk,és szeretném továbbiakban én nevelni!! Nem a gyermektartás érdekel hanem,hogy a gyermekem megfelelő körülmények közt nevelkedjen! Magamról annyit 17 éve egy munkahelyen dolgozom,van egy egy szerető párom aki 6 hónapos terhes. Jó keresünk,úgymond nincs anyagi problémánk,tiszták és ápoltak vagyunk,saját lakással. Mi a teendőm,hogy a lánykámat magunkhoz vegyem jogi úton!? Előre is köszönöm!
4. Nikolett.
2014. Február 16. 21:58
Létezik olyan email cím, ahol lehet valakivel levelet váltani a gyermekjólétitől és érdeklődni ilyen témában?
3. Herczegh Ferenc Gábor
2014. Február 14. 20:44
Mért van az orzágosan, hogy a családsegitők a családsegítés helyet család rombolást végeznek??? És ez tapalasztalatból írom!
A magyar alap jogsdzavbályokat sem ismerik az UNI-ós jogsztabályokat meg főleg nem ismerik ami minden magyar jogszabály velül ír. Sok család nem tudja, hogy mivel vágják átt őket ezek családsegítő nevezet család rombolok.
Ez van Békéssámsonon is személyi szabadságot, korlátozzák, folyamatos zaklatás, nagyon aljas munkát végeznek. És őket senki sem ellenőrzi, pedig szúró próbaként nyugotan lehetne ellenőrízni őket és szondáztatni.
Hova sülyedt ez az ország????
Ha valakinek ez segít.

Emberi Jogok Európai Bírósága
www.echr.coe.int/" onclick="window.open(this.href); return false;">http://www.echr.coe.int/

A strasbourg-i székhelyû bíróság honlapja.

---
Magyar Helsinki Bizottság
1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.
1242 Budapest, Pf. 317.
tel./fax: (36 1) 321 4323, 321 4327, 321 4141 +36 1 32 14 323
helsinki@helsinki.hu

Minta: +33 3 88 41 27 30

Mi is hozályuk fordulunk mert ez már türhetetlen amit velünk is műveltek.

« Vissza az előző oldalra

Szóljon hozzá Ön is! A hozzászóláshoz kérjük, töltse ki az alábbi mezőket:

Ellenőrző kód