Fórum Gyermekvédelem téma hozzászólásai:

16. Huang Cvi
2019. Augusztus 27. 07:17
Remélem ezzel segíthetek a többi családon, köszönöm: https://drive.google.com/file/d/11Lfxzcd2GdiVa2BuBVI5WQFN9UOi2KFZ
15. Barbara
2019. Július 10. 20:34
Üdvözlöm!

Remélem tudnak segiteni!


A helyzet: amikor apukával volt 6 éves gyermek, többször pornót, és horrort nézett. Erről videó felvétel készült, amiben a gyerek elmondja a látottakat. A horror miatt pszichológushoz járt a gyerek több hónapig.

A feljelentés a gyámügyön és a rendőrségen meg lett téve.


Ennek ellenére a rendőrség a gyámügyre mutogat, hogy amig másképp nem döntenek, addig oda kell adni a gyereket biroi végzés szerint. A gyámügy várja, hogy a rendőrségen az ügy az ügyészhez kerüljön, és hogy egyáltalán meginduljon az eljárás.


A gyerek elmondta gyámügyisnek többször hogy nem akar az apukával menni, és ezt apukával is közölte telefonon, videón.


Amennyiben a következő láthatáskor nem kerül átadásra gyerek, az anya követ el jogsértést.


Mit lehet tenni???
14. Soósné Mikite Margit
2019. Február 23. 20:34
Tisztelettel keresem meg önöket az a kérdésem hogy családsegitöben dolgozo tulkspásai miatt hol tudok bejelentést tenni?
13. Feri
2017. December 11. 17:54
Tiszteletem.
Masfel eve el lett vive mind a 4 gyerekunk, mert a legnagyobb nevelt lanyom edesapja feltunt 11 ev utan, es ellenunk hergelte. Rendorsegi ugy van belole, mert allitolag bantalmaztuk a nagyobbik lanyt. (Erdekesseg, 4 gyerekbol csak egy lett bantalmazva, a tobbi nem). Mikor vittek oket, meg se hallgatak minket. A legkisebb lanyunk most lett 3 eves, (Szet lett vallasztva a tobbi testveretol, tobb honap utana jaras utan sikerult elintezni, hogy lassak egymast a testverek) A fiam, 10 eves, sose nezzet ugy ki, amilyen fenykepeket csinaltam, korhazba is volt, amirol akkor szereztunk tudomast, amikor mar engedtek haza. (Meg akkor nem volt gyam kirendelve) Feltem a fiam, mert sose volt megverve, de amiota elvittek, kek zold foltos folyamatosan. Nem volt egy kicsit tulkapas? Masik, Minden lattogatason ott vagyunk, (Ezalltal is lattjuk, hogy sullyednek le) mert harcolunk ertuk. (Ezaltal megismertek a masfel ev alatt minket, es csodalkoznak is) Akik dontenek ilyen szituacioba, kivanom nekik eljek at csak a felet, amin atmentunk. A masik, elmeletileg amig valaki ellen buntetoeljaras van, nem kaphatja vissza egyik gyereket se, de ez csak bevett szokas. Kideritettuk, pofara megy, vagy nem tudom, de siman haza adhatoak. Probaltunk mindent, de mindenhol falakba utkoztunk, segitseg a beka feneke alatt (Max aki ismer minket, probal, bar nem sokat tehet sajna) Ezek utan ugy dontottem, Europai szinture fel fogom vinni ezt az ugyet, rengeteg fenykeppel, bizonyittekokkal, hogy mi is folyik itt, magyarorszagon. Hogy lesz drogos, alkoholista egy most 16 eves lanybol aki jo tanulo volt,, mert nem lehet a szuleivel. Csak gratulalni tudok, de hatalmas botranyt fogok csinalni, es minden visszaelest meg fogok irni a Helsinki bizotsagnak, es meg ki tudja hova.... Eleg volt, egy csaladott tettek tonkre...
12. Csit Iván
2015. Április 10. 22:26
Békén kell hagyni az anyukát és a kisfiát!!! Még tragédia nem lesz belőlle!! Hogy anyukának mentális problémái vannak azt csak önök állítják. Önök meg akarják szerezni a kisfiút, hogy a gyermek után felvehessék a támogatásokat és erre minden hazugságra képesek!! Külföldön is el tudja vinni az anyuka gyerek az orvoshoz és ha van esze az életbe nem jön vissza az országba!! Apukának üzenem , hogy könnyebb volt neki megdugni az anyukát mint kihordani, megszülni és nevelni a gyereket, és meg tartani a családot. Apuka el kell menni dolgozni és mindenben támogatni a fiát!!
11. Avarka
2015. Március 06. 17:32
Segítséget szeretnék kérni! Párom kisfiát az édesanya jogellenesen külföldre vitte. A külföldi tárgyaláson nem jelent meg és állítása szerint visszajött az országba, de a bíróság felé érdemlegesen nem igazolta. Januárban elején elindított gyermek elhelyezési perrel kapcsolatosan semmilyen előrelépés nem történt.. sem tárgyalás időpont.. semmi. A gyermek 2 éves. Orvosi ellenőrzésen valószínűleg nem vett részt. Anyukának mentális problémái vannak. Semmilyen kapcsolatot nem tudunk vele létesíteni, nem lehet tudni hol tartózkodik. Mit lehet tenni? A válaszokat előre is köszönöm.
10. István
2015. Március 06. 16:42
Nagyapa vagyok! Unokáim 8-12 éves lányok fürdése közben apjuk tiltakozásuk ellenére bemegy a fürdőszobába nézi őket, ha úgy gondolja levetkőzik és a wc.-n elvégzi természetes szükségleteit! Kérték ne tegye, megteszi! Család gyermekorvosa szerint ez nem tragédia! Szerintem az! Mit lehet tenni ez esetben?! Köszönettel István!
9. Klézli Ildikó
2014. Augusztus 30. 21:42
Tisztelt Zsolt!
Február óta sok idő eltelt, de gondolom a probléma még nem oldódott meg. Remélem elolvassa még a válaszomat. Elsősorban ügyvédet, főképpen családjogban jártast kell keresni. Be lehet menni a gyámügyre is, ahol szintén jogászok segítenek. Nem tudom, közös felügyeleten vannak-e a volt feleségével, de egészen biztosan pert kell indítania gyermekelhelyezés ügyében. Mielőtt azonban ezt megteszi, feltétlenül beszéljen lányával, hiszen az ő érdekében szeretne cselekedni, az ő véleménye nagyon fontos, hogy továbbra hol szeretne élni. Remélem az iskola illetve a védőnői és orvosi hálózat azonnal elküldte a kislányt pszichiáterhez. Minden jót kívánok
8. Klézli Ildikó
2014. Augusztus 30. 21:32
Nem tudom, hogy fia járt-e Óvodába, ugyanis ha járt, az óvónőknek segítséget kellett volna nyújtaniuk. Számtalan oka lehet a fiú viselkedésének. Lehet testi, fizikai és lelki eredetű is. Több szálon indulnék el. Elsősorban a házi gyermekorvostól kérnék tanácsot. Mire ugyan ezt a levelet írom, nyár vége van, de nem késő semmi. A bentlakásos intézménnyel sem oldódik meg egy csapásra minden, lehet, hogy még ront is a helyzeten. A gyermeket először pszichológushoz és pszichiáterhez kell vinni. Már ebben is tud a háziorvos segíteni. Hosszadalmas lesz feltárni, hogy mire vezethető vissza ez a viselkedésmód. Többször gyógyszerek és élelmiszer-adalékok is okozhatnak viselkedési problémákat. Ezekről dietetikusok internet oldalairól olvashat. Olyan címet kell keresni, ahol nem kuruzslók adnak infókat. Első lépésekként ezeket tudom ajánlani. A szakemberek segítenek a többi lépésekben. Kitartást kívánok!
7. Rudi
2014. Június 21. 18:08
Nekem van egy teljesen kezelhetetlen fiam, már mindent megpróbáltam semmi nem vált be. Most csak 7 éves és most kezdené az iskolát, de senkivel nem tud jóban lenni. A többi gyereket mindig megveri. Semmivel nem tudok rá hatni, Édes nővérét aki kilenc éves fogdossa, felnőttek mellett sem tud elmenni anélkül hogy ne üsse meg de ha nem is akkor legalább leköpi. Most arra gondoltam hogy kezdhetné a tanévet egy bentlakásos iskolában ahol ezekre a gyerekekre szakosodott pszichiáterek dolgoznak. Nagyon aggódom hogy idősebb korára rossz társaságba keveredik és csinál valamit. Az lenne a kérdésem hogy lehetséges lenne - e ezt az iskolát megoldani még ha csak addig amíg fejlődik és itthon is lesz kötelesség tudata.

« Vissza az előző oldalra

Szóljon hozzá Ön is! A hozzászóláshoz kérjük, töltse ki az alábbi mezőket:

Ellenőrző kód