Fórum előgondozás a házi segítségnyújtás szakfeladaton téma hozzászólásai:

5. Bánhidi Istvánné
2016. Április 19. 18:45
A rendelet szerint szociális segítőket kell alkalmazni, ahol a gondozási szükséglet nem éri el a kellő pont számot. Jelen esetben köz-foglalkoztatott lesz a munka társunk. Részére kell 100 órás felkészítő "oktatást" tartani. Hol találok ehhez tematikát?, milyen igazolást állítunk ki, ha megfelel?, mi történik, ha a gondozott elutasítja? Ezek nyitott kérdések, másnak is van hasonló problémája? Köszönöm!
4. Csizmaziáné Hubert Mária
2016. Február 12. 09:05
Nekem kérdésem lenne: Mi az eljárás akkor, ha a hsny-ben részesülő ellátott megkifogásolja a kötelező felülvizsgálat során számára megállapított segítés/ gondozás-t illetőleg a felülvizsgált óraszámot? Ha szakértőt felkérnek a külső felülvizsgálatra, annak milyen lehetőségei, következményei vannak?
3. Nagy Edina
2013. Augusztus 06. 16:03
A gondozási szükségletet mindenképpen fel kell mérni, tehát úgyis kimegyünk az ellátott otthonába. A jó előgondozás IS alapja volt korábban az egyéni gondozási tervnek. Véleményem szerint volna létjogosultsága az előgondozás intézményének.
2. szilágyi Imréné
2013. Július 25. 09:02
Ha azonban a szakmai rendelet törölte az előgondozást, akkor az ismerkedés, tájékoztatás, felkészítés a szolgáltatás fogadására mikor történik? A személyes találkozás szükségességét ezzel a törvényalkotó megkérdőjelezte. Véleményem szerint a " fürdővízzel kiöntöttük a gyereket is." Egyet lépünk előre és kettőt hátra ez ám a haladás!
1. MOlnárné Csire Marianna
2013. Július 04. 21:44
Előgondozáskor megismerkedhetünk az ellátottakkal és a lakókörnyezetükkel.

« Vissza az előző oldalra

Szóljon hozzá Ön is! A hozzászóláshoz kérjük, töltse ki az alábbi mezőket:

Ellenőrző kód